valiant

Valiant | brave

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
valiant

Vláda má ťažkú úlohu: presvedčiť neočkovaných, že vakcína funguje a očkovaných, že nefunguje, aby išli na tretiu dávku.
Možno to až také ťažké nebude. Stačí im povedať, že bez tretej dávky nebudú môcť dostať tú štvrtú. Pritom tá štvrtá dávka je najdôležitejšia, lebo bez nej nie je možné dostať piatu.

Zdroj: metaverse
 
| 19.1.2022 10:53

Je sa na čo tešiť. Po desiatej človek dostane pero, pri dvadsiatej zápisník a po tridsiatej mu prispejú na pohreb. No neber to.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 19.1.2022 11:50

chlapci, s cim mate problem? Ked sa niekto chce chranit a da si kazdy rok chripkovu vakcinu, preco by si nemohol dat kazdy rok aj covidovu.

Virus sa casom stabilizuje a bude stacit jedna rocne. To, ze na zaciatku mutuje vzhladom na to ake velke a rozmanite ihrisko ma k dispozicii a ze vakcina vyvinuta na povodny alfa variant na omikron reaguje menej, je celkom normalne, ci nie? Myslim, ze vedci spravili skvelu pracu, ze vobec na omikron ucinkuje.

Vy robite tiez skvelu pracu a zabezpecujete velkost a rozmanitost ihriska, takze ta stabilizacia virusu trva dlhsie ako by musela...


Eamileann
Eamileann | 19.1.2022 12:05

Akurát tá mentálna atletika má zaráža zase. Ako pomôže presvedčenie, že vakcína nefunguje, aby si dal človek tretiu dávku? A ak netreba presviedčať tých druhých, že nefunguje, tak potom neexistuje žiaden rozpor medzi presviedčaním rôznych vrstiev obyvateľstva o rôznych protichodných veciach, ako naznačuje tento príspevok. My ostatní vieme, že vakcína funguje, no že úplne rovnako ako v prípade iných koronavírusov typu nádcha funguje tá imunita len dočasne a po čase klesá. Vakcína je proti prekonaniu reálnej choroby zanedbateľné riziko a prepláca ju poisťovňa, nevidím teda jediný dôvod, prečo by som mal čakať, kým prejdem naozajstnou chorobou. Ostáva teda len boj zdravého rozumu a hlupákov, čo vyrábajú takéto zámerne mätúce depropagačné materiály. Bohužiaľ, bojím sa, že na Slovensku mal hlúpy Jano vždy navrch v rozprávkach a že tento trend bude pokračovať aj v realite. Chjo...


Valiant
Valiant | 19.1.2022 12:57

@Emilko: keby si občas vyliezol z bubliny a prečítal si aj skutočných vedcov, nie len poplatné figúrky, ktoré pritakávajú vláde a pharma businessu, tak by si zistil, že účinnosť vakcín voči wuhan variante bola síce možno okolo 95%, voči alfa 70%, voči delta už iba niekde okolo 30% no a voči omikronu je momentálne -70%. Správne, pôvodná vakcína zhoršuje imunitu na omikron.


Eamileann
Eamileann | 19.1.2022 13:09

Už aj Ty ideš Jojojo style? Odignoroval si všetko, čo som Ti vytkol (asi s tým súhlasíš, vyzerá to tak) a zatol si miesto toho na nové miesto, naviac totálne odveci. S dovolením, keď si o toľko informovanější a erudovanejší v tejto veci než ja, študovaný biochemik, akým biologickým mechanizmom by vakcína proti pôvodnému variantu mala znižovať imunitu proti najnovšiemu variantu? Je pravda, že je v ňom zopár mutácii, ktoré spôsobia, že plošne cez populáciu nie všetky molekuly protilátky, ktoré pasovali na náhodné oblasti pôvodného S-proteínu, budú sedieť aj na ekvivalentnú oblasť pri najnovšej mutácii. Ale ako si mám predstaviť, že Ti to imunitu zhorší o 70 percent proti stavu, keby si sa vôbec nezaočkoval, to mi držka neberie... No fakt rád sa nechám poučiť, aspoň bude debata vecná a nie iba o dojmologická :D


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 19.1.2022 14:10

@valiant: prosim prosim, daj nam sem tych skutocnych vedcov, ktori tvrdia, ze "voči omikronu je momentálne -70%. Správne, pôvodná vakcína zhoršuje imunitu na omikron."

Ty nezijes v bubline. Ty mas bublinu na krku.


Nathanael
Nathanael | 19.1.2022 14:13

Valiant: Ako rozlíšiť skutočného vedca od neskutočného? Skutočný vedec hovorí to, čo sa páči Valiantovi. Takže nepotrebujeme žiadnych vedcov, stačí Valiant.


Katolibanec
Katolibanec | 19.1.2022 14:15

a co tak povedat, ze funguje len na urcite obdobie? wow, to je ale mega napad, co?
LEBO TAK TO V SKUTOCNOSTI FUNGUJE!


Lassire
Lassire | 19.1.2022 19:53

Vailant: ani to už nie je pravda. Ako Pfizer zverejnuje (musi podla sudu) dokumentaciu, tak data z testovania boli prisposobene.
Napr. Testovanie crp bolo pocitove, skupinky boli hlavne mladych ludi, kde aj tak covid nevadi. Nebola testovana krv na zrazeniny. Embolie a infarkty sa odignorovali. Jedna skoncila po zapale na voziku. Bola vyradena...


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 19.1.2022 20:13

Jasne, Lassire. Das aj zdroj alebo to mas z facebooku?


Xytrolin
Xytrolin | 20.1.2022 01:28

@dezolati: Iba idioti sa tú hádajú o štvrtej, piatej, desiatej dávke... Skutočne lucidný človek vie, že najdôležitejšie sú tie prvé dávky. Ale nie u nás, ale hlavne v treťom svete. Ak teda chápete, kam mierim. Veľmi by som si želal, aby sme nemuseli použiť celú grécku abecedu.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader