valiant

Valiant | brave

valiant

Návod pre všetkých, ako sa to robí do psej matere:

- Prečo ste ma tak zarezali, do kelu, Braňo?
- Je tam 13:00, do frasa, a necháte ma tam vtákovinu povedať.
- Ježkove husle vám, do šľaka.
- Už som naozaj nahnevaný, parom do toho.
- Osem krát sa niečo pýtam, do ríma a vy mi neviete povedať, kurča, ani mäkké F.
- Pes to pobil, sakra.
- Čert to ber aj s takou spoluprácou, toto naozaj prisahám Bohu.
- Ja si tu šunky neváľam.
- Ja som v živom vysielaní, do kelu, kde poviem somarinu, divák vidí, že hovorím somarinu
- však sa tu snažíme, vole, robiť okolo vás.
- keď tam bude chobotina svietiť a Merčiak povie haluzinu, tak ho tam nechajte sa vyváľať.

 
Len tak
Len tak | 11.2.2022 09:16

Neviem prečo, ale napadlo mi, že takto by sa približne vyjadroval Ned Flanders v Simpsonovcoch.

Nemá to gule ani grády.


Rypák
Rypák | 11.2.2022 09:19

@Len tak: Ale má to štýl:
https://emefka....lo-v-minulosti/

Kedysi sme považovali vulgarizmy za jazyk robotníckej triedy navštevujúcej 4.cenovú a dnes si každý myslí, aký je mačo, keď pri rozčúlení používa čo najviac vulgarizmov...


Daniel
Daniel | 11.2.2022 09:52

BTW, ak si spomeniete na uz zosnuleho rezisera Bednarika. Vysoko ocenovany profesional, respektovany celou umeleckou obcou. Ale tiez ked chytil slinu, tak to lietalo jedna-dve. Sami herci vraveli, ze niekedy bol na nich sprosty az hroza. Ale nikto to nevynasal. Dnes by aj na neho urobili medialny lync. Tym sa ale nechcem Merciaka zastavat. Nepozname pozadie. To len tak na zamyslenie.


iqwar
iqwar | 11.2.2022 10:13

Silné vulgarizmy sú stále tabu, preto je to taký shell efekt. Forma prebila obsah ale ten bol zrejmý - niekto si nerobil poriadne (aspoň podľa Merčiaka) svoju robotu. Veď aj Braňo sa sťažoval, že na nich Merčiek stále kričí, nie že sa vulgárne vyjadruje (veď ani Braňo si kohúta neválal), či by to teda vyznelo lepšie bez vulgarizmov ale s rovnakou intenzitou prejavu neviem. Každopádne to bol interný pokec a takým aj mal zostať...


| 11.2.2022 10:14

Bol som v prostredi kde kvoli neuspechu v sportovych vykonoch padali nadavky a facky... a to ci od premotivovanych rodicov az po samotnych trenerov. Mna nadavky od trenera odradili od dalsej sportovej cinnosti, z klubu som odisiel, a az po dlhsom case som sa k sportu zase vratil, ale v inom klube a prilezitostne som pomahal pri treningu mladeze. Jasne niesom vrchovolovy sportovec, ani som tu ambiciu nikdy nemal, nieco ma bavilo a uprimne ked mi ten trener nadaval bol som dieta a vobec som nechapal preco na mna krici. Dnes tomu sice rozumiem, ale nestotoznujesm sa s takym pristupom.


Len tak
Len tak | 11.2.2022 10:39

anonym: Je to niečo úplne iné. Porovnávaš na jednej strane, že dospelý nadáva na dieťa kvôli športovým výkonom/talentu, a na druhej, že dospelý nadáva inému za odfláknutú prácu, ktorá devalvuje jeho vlastnú prácu.

Nebe a dudy.


| 11.2.2022 10:48

Ako vies ze ta praca bola odflaknuta? Merciak mal mozno pocit ze bola, ti na druhej strane ten pocit nemali. Vsak mu aj odpovedali ze oni si tam kokoty nevalaju ...


Len tak
Len tak | 11.2.2022 13:21

Neviem, že bola naozaj odfláknutá. Nie je to v tej chvíli podstatné, či bola/nebola. Podstatné je, že dôvodom sporu bola odfláknutá práca...


| 11.2.2022 13:25

Dovodom sporu? To nebol spor, to bol vybuch sprostych slov, ktory mohol, ale aj vobec nemusel byt odovodneny. A na zaver tam ten kokotonevalac merciakovi vravi ze preco zase/stale krici ze sa to neda.


Len tak
Len tak | 11.2.2022 13:43

Zase od veci. Teraz sa ideme hádať, či to bol či nebol spor konflikt ?


| 11.2.2022 14:25

Pozri nechcem zachadzat do psychologie, ale to ze sa ti nieco formalne javi ako spor a ma to podla teba aj racionalnu zapletku. V skutocnosti moze byt ta racionalna zapletka len zatierkou.

Dam priklad. Chlapec dostal v skole 5ku a doma vyskocil z okna. Je to logicke. Teda az do chvile, kym si nepovies, ze x inych deti tiez mohlo v zivote dostat 5ku a neskocilo.

A teraz spat k Marcelovi. Ja som rozporoval to - ze my ani objektivne nevieme ci za tym bola odflaktuna praca - to tvrdis ty, a mozno si to mysli Merciak. Mozno si to aj myslel v dobe ked krical, a uplne kludne ti chalni co boli na druhej strne mali proste plne ruky s inou robotou ktorej sa museli prioritne venovat, takej ktoru Merciak nevidel a rozucovaloval sa preco sa nevenovali jemu. Ty vychadzas z toho ze to bola odflakuta robota, ja tu istotu nemam. A druha vec, ani to ze by niekto odflakol robotu, nemusi zakladat dovod na taky styl komunikacie.

Proste Marcel pravdepodobne dviha hlas a hovori sprosto pri viacerych problemoch, a oni asi nemusia priamo suvisiet s tym ze niekto nieco neurobil dost dobre. Staci ze to nebolo dost dobre podla marcelovych predstav co tiez nemusi byt objektivne meritko. Je to ako ked drzis v ruke kladivo, zrazu ti vacsina problemov bude pripadat ako klinec po ktorom treba tresknut - ale to je tvoj pohlad. V skutocnosti casto staci to kladivo pustit a najst iny sposob. A tych sposobom existuje milion.


Len tak
Len tak | 11.2.2022 15:05

O čom vlastne diskutujeme ?

Ja len vravím, že sa nedá porovnať, ak tréner nadáva dieťaťu za zlý výkon v športe a ak nadáva niekto kolegom v pracovnom spore ( je úplne jedno, či bola odfláknutá robota alebo sa len niekto domnieva že bola ).

Ešte raz: nebe a dudy.

Obchádzaš to, čo som povedal a hľadáš zástupné témy.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
SkryĹĄZatvorit reklamu
loader